Permanente ontharing

30 - 60 min 6 weken Lichaam, gezicht zie prijslijst

De klassieke methoden zoals epilatie, waxen of harsen zijn meestal erg pijnlijk, omdat de haarwortel met het haar mee uit de huid wordt getrokken. Ook scheren is niet optimaal, aangezien het haar veel stugger wordt en stoppels snel tevoorschijn komen na het scheren. 

Wees niet getreurd, vandaag zorgt definitieve ontharing voor de oplossing.

 

Permanente ontharing aan de hand van IPL-techniek

De afkorting IPL betekent letterlijk Intense Pulsed Light, het gaat dus om een ontharingsoplossing aan de hand van lichtflitstechniek. 

IPL zorgt ervoor dat de haarzakjes inactief worden gemaakt met behulp van licht waardoor ze niet meer kunnen teruggroeien. Deze techniek zorgt ervoor dat de melanine (pigment) in de haren omgezet wordt in warmte door de korte en intense lichtflitsen van het IPL-apparaat.    

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor permanente ontharing?

Het aantal behandelingen nodig is afhankelijk van de gekozen zone die definitief onthaard dient te worden en het type beharing in deze zone. Gemiddeld zijn 6 tot 12 sessies aangewezen om het gewenste resultaat te bekomen, maar dit is opnieuw afhankelijk van de zone. 

Is definitieve ontharing echt definitief?

Het kan gebeuren dat een klein aantal inactieve haarzakjes na verloop van tijd opnieuw actief worden. Het is aangewezen jaarlijks terug te keren voor een enkele behandeling om ongewenste haargroei volledig uit uw leven te bannen. 

Is permanente ontharing pijnlijk?

Definitieve ontharing aan de hand van IPL is niet pijnlijk, het geeft eerder een onaangenaam gevoel. U kan de ‘pijn’ van permanente ontharing vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid wordt afgeschoten.